Upoznajte nas!

Društvo Sportske rekreacije „Strmec“ iz Strmca Remetinečkog koji administrativno pripada gradu Novom Marofu u Varaždinskoj županiji, udruga je koja se primarno bavi nordijskim hodanjem.
Osnovano je 3. rujna 2018. godine, a članicom HSNH postaje 2019. godine. Sada broji 30-ak članica i članova koji aktivno promiču nordijsko hodanje kao aktivnost koja blagotvorno utječe na fizičko i mentalno zdravlje, kako pojedinca, tako njihovih obitelji, a u konačnici i društva u cjelini.

Društvo se bavi i provođenjem edukacija iz nordijskog hodanja. Ima dvije licencirane instruktorice nordijskog hodanja i jednu sutkinju.
Prošle godine na SP u Poljskoj plasirala se jedna naša članica, Katarina Stipan te tako ušla u reprezentaciju RH. Za jednu tako malu udrugu iz još manjeg mjesta koje broji manje od 500 stanovnika je to bio veliki uspjeh i razlog za ponos.

Istog dana kada se održavalo SP, DSR Strmec na svoj 4. rođendan organizira 1. Festival nordijskog hodanja i sportske rekreacije uz podršku Grada Novog Marofa, Turističke zajednice Grada Novog Marofa, brojnih lokalnih poduzeća i obrta. Zdravstvenu podršku dao je i županijski Zavod za javno zdravstvo. Festival se održao pod nazivom NORDIJADA, a Strmec je bio pravo nordijsko selo koje je ugostilo 200-tinjak hodača sa sjevera RH, ali i drugih dijelova Lijepe naše.

Dio atmosfere donosimo u galeriji.