Termini i najava 253. emisije Školska liga

6. Festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju Opatija 2018

SPORTSKA TV SRIJEDA 18.00, ČETVRTAK 11.10 ,SUBOTA 15:30
Z1 TV -ČETVRTAK 15.30, NEDJELJA 12.00,
SRCE TV– subota 10.00 i nedjelja 10.05
ISTRA tv-NEDJELJA 18.30, četvrtak 12.45
KANAL RI- nedjelja 08.35. ponedjeljak 07:20

Dobrodošli u 253. emisiju Školska liga u kojoj vam donosimo.

Preko 700 rekreativaca iz cijele Hrvatske – iz Zagreba, Karlovca, Varaždina, Duge Rese, Ogulina Koprivnice i drugih gradova, ali i stanovnika cijele Liburnije, sudjelovalo je na 6. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju u organizaciji Kluba za sportsku rekreaciju „Gorovo“ iz Opatije, pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Hrvatskog olimpijskog odbora, a uz potporu Grada Opatije. Zagrijavanje je krenulo u jutarnjim satima na Maloj ljetnoj pozornici uz aerobic, zumbu i pilates pod vodstvom instruktorica i uz pratnju DJ-a, volonteri i članovi Crvenog križa mjerili su tlak i šećer u krvi, udruga Žmergo je pripremala zdrave smutije, a članovi Društva „Naša djeca“ organizirali su nagradne igre.

Festival nordijskog hodanja u Opatiji najmasovniji je festival sportske rekreacije u Hrvatskoj. Taj podatak ne čudi jer se u Opatiji oko 4 tisuće osoba bavi sportskom rekreacijom, što iznosi oko 30 posto populacije.

Pod motom „Svaki korak je važan“ sudionici Festivala propješačili su jednu od četiri odabrane rute uz pratnju djelatnika Crvenog križa i liječničkog osoblja. Šetalo se obalnom šetnicom do Voloskog, šetalištem Karmen Silva, te do Ičića i do Veprinca. U našoj emisiji donosimo vam izjave naših sugovornika koji će vam približiti i nešto više reći o ovoj vrsti rekreacije, a glavni „ Krivac“ za ovaj veličanstveni sportski skup u biseru našeg turizma je gospodin Dalibor Korenić.