Spring festival 2022.

Udruga za borbu protiv raka dojke „Narcisa” iz Ludbrega je 19.03.2022. godine nordijskim hodanjem otvorila festival sportsko-rekreativnih događanja koja će se na Otoku Mladosti odvijati tijekom ožujka i travnja. Nordijske hodače i „obične“ hodače su ugodno iznenadile nove rute duljine staza pet ili deset kilometara oko jezera i brežuljkastim dijelom ludbreških vinograda. Velik broj sudionika iz Varaždina, Novog Marofa, Preloga, Goričana i Ludbrega je proveo nekoliko sati u aktivnostima na otvorenom, naravno uz poštivanje važećih epidemioloških mjera. Ovi susreti i druženja postaju tradicionalni na zadovoljstvo domaćina i gostiju, a na ponos Grada Ludbrega – Centra svijeta.

Udruga Drava ovim putem zahvaljuje Udruzi „Narcisa” na gostoprimstvu, ugodnom druženju na otvorenom, promociji nordijskog hodanja u svrhu očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja svakog pojedinca koje je u doba pandemije i tužnih priča iz Ukrajine, a i drugih dijelova svijeta koje su trenutno u drugom planu, nužni.

Programom rada Udruge Drava predviđeno je obilježavanje PRVOG DANA PROLJEĆA, a uz pomoć domaćina festivala ovo smo savršeno realizirali. Bio je to i uvod u obilježavanje nadolazećeg Međunarodnog dana sreće. Za našu sreću bili su dovoljni kilometri staza, štapovi za nordijsko hodanje, klipići i čaj, naravno sve na otvorenom uz sunčano popodne i vjetrovito predvečerje.

Svoja hodanja i druženja nordijski hodači nastavljaju na nacionalnoj razini u Opatiji sudjelovanjem na 10. Festivalu nordijskog hodanja, a potom i u Trakošćanu na 4. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2022. u organizaciji Udruge Drava iz Varaždina.

Varaždin, 20.03.2022.

Za Udrugu Drava Katica Kalajdžija  predsjednica