Prvi ovogodišnji festival nordijskog hodanja

Članice Udruge Drava u subotu, 05.03.2022., obilježile su Međunarodni dan žena na uobičajen način – nordijskim hodanjem, na poziv organizatora 1. Festivala sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem, MSSR „Sport za sve”, na području općine Goričan. Zahvaljujući srdačnom domaćinu, odličnom dočeku uz brojne međimurske delicije, velikom timu veselih volontera, stazi duljine desetak km srednje zahtjevnosti, prigodnom zabavno-glazbenom programu i na odlasku cvijetom za svaku hodačicu, usprkos prohladnom vremenu, provele smo jedan dan za pamćenje u Međimurju – Europskoj regiji sporta za 2022.

Uz sve nabrojeno hodajući kroz naselje u kojem bi svatko poželio živjeti, u mislima i razgovorima bile smo i uz žene Ukrajine koje se bore za slobodu rame uz rame ostalih građana kako bi njihov život bio ispunjen osnovnim ljudskim pravima i civilizacijskim dosezima dostojnim za svaku ženu, muškarca i dijete. Naravno, nije izostalo još uvijek bolno sjećanje na stradanja u Domovinskom ratu. No, u ovim kriznim vremenima potreban je „dobri duh malog čovjeka”, a to su u subotu bili naši dragi domaćini na čemu im u ime članica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina veliko hvala.

Popularizacija i prakticiranje nordijskog hodanja kao najefikasnijeg oblika kretanja, u prirodnim okruženjima uz razgovore i druženja dobra su terapija protiv stresa, saveznika potrošačkog života, kao i preventiva kroničnih bolesti, usamljenosti i drugih oblika tužnih emocija.

Puni veselih i pozitivnih, isprepletenih s tužnim emocijama, sa zadovoljstvom najavljujemo naš novi izlet u Trakošćan – biser hrvatskog Zagorja.

Varaždin, 05.03.2022.

Katica Kalajdžija, predsjednica