Pozivnica za 2. FSRNHIP ‘Putevima ASKOSA’ – Šuderica – Goričan

Vrijeme održavanja 10. – 11. ožujka 2023. godine.

„Festivalom sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem“, a koji će biti iznesen u nastavku planira se na dostojanstven način obilježiti Međunarodni dan žena kojim će se ujedno potaknuti sve sudionice događaja na rekreaciju i pješačenje za zdraviji život svake žene.

Festival nosi radni naziv „Stazama Askosa“, Gorički ASKOS je obredni vrč sa ukrasnom ručkom tri bika – simbolima plodnosti, fizičke snage, seksualnosti, ustrajnosti, rada. Organizator je USR „Sport za sve“ – Goričan uz potporu Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, Saveza sportske rekreacije Međimurske županije, Međimurske županije i Općine Goričan.

Za prvi dan (za sudionike koji dolaze dan ranije) je planirano izlet po Međimurskim bregima i znamenostima (Mađerkin breg, Mlin na Muri i posjet vinariji Kocijan).

Za smještaj nam se obratite i šaljemo vam podatke hotela!

Drugi dan (11.03.) rezerviran je za festival sportske rekreacije nordijskim hodanjem i pješačenjem – stazama Askosa okupljanjem u 9 sati i startom po stazama u 10 sati.

Mjesto: Šuderica – Goričan (2022 ponijela titulu najljepše šoderice u Hrvatskoj)

U slučaju lošeg vremena druženje i ručak u Domu kulture Goričan.

Kategorije sudionika: sve dobne kategorije – veselimo se sudjelovanju i osoba s teškoćama u razvoju

Discipline: nordijsko hodanje i pješačenje (štapovi nisu obavezni)

Kotizacija: 7 eura po osobi

Informacije i prijave: Zvonimir Lepoglavec +385 98 298 463 ili zlepoglavec3@gmail.com

Prijavu sudjelovanja i uplatu kotizacije potrebno je izvršiti do 08. ožujka 2023. godine na račun USR „Sport za sve“ – Goričan, IBAN – HR5923400091111085958 (PBZ) – Festival pješačenja.

Sudionici festivala mogu izabrati jednu od tri staze različitih duljina ( od 3, 7 i 9 km). Svaka će staza od starta do cilja imati svoje voditelje nordijskog hodanja te pratnju volontera Crvenog križa. Po završetku hodanja za sve sudionike ručak a za sve žene prigodni unikatni pokloni povodom Dana žena, Važno je da pošaljete prijavu zbog same izrade unikatnih poklona, ručni rad!

Za vegetarijanske obroke obvezna najava prilikom prijave za sudjelovanje. Svaki sudionik preuzima osobnu odgovornost za moguće povrede i nezgode a za maloljetne osobe odgovornost preuzima osoba u pratnji maloljetne osobe.

Veselimo se Vašem dolasku i zajedničkom uživanju ljepotama Goričkog kraja i šetnjom uz rijeku Muru koja razdvaja Hrvatsku i Mađarsku!