Pet godina uspješnog rada Udruge Drava, ambiciozno i u 2023. godini

Članice i članovi Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina na redovnoj Skupštini održanoj 10.12.2022. u VI. mjesnom odboru uz jednoglasno prihvaćanje Izvještaja o radu, Financijskog izvještaja i Izvještaja NO-a te planova za 2023. godinu obilježili su pet godina djelovanja i uspješnog rada.

U ovom trenutku udruga ima 176 registriranih članica i članova, od kojih 141 sudjeluje u brojnim aktivnostima i sadržajima, te stotinjak simpatizera

Na redovnoj godišnjoj Skupštine istaknuli smo da smo posebno ponosni na naših 6 rekreacijskih i 3 kondicijska treninga koje organiziramo tjedno tijekom cijele godine. Dodatna motivacija za prakticiranje nordijskog hodanja je organizacija poludnevnih, jednodnevnih, a prema potrebi višednevnih izleta u sklopu festivala nordijskog hodanja pa smo tako ove godine sudjelovali na festivalima u Goričanu, Ludbregu, Opatiji, Trakošćanu, Prelogu, Maksimiru, Strmcu Remetinečkom, Samoboru, Hvaru, Brijunima i Krku.

Realizirali smo tri velika projekta.

Jedan je 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja – Trakošćan2022. koji je okupio oko 800 sudionika iz svih krajeva Hrvatske i Varaždinske županije. Ovaj događaj će ostati zapamćen po organizaciji 2. Utrke nordijskog hodanja RH koju smo organizirali po pravilima INWA-e.

Osim ove organizirane su još tri utrke pod pokroviteljstvom Hrvatskog Saveza nordijskog hodanja iz kojih je proizašla ekipa 12 najuspješnijih natjecatelja koja nas je u Poljskoj predstavljala na 1. Svjetskom natjecanju u nordijskom hodanju.

Uspješno smo organizirali 5. DAN NA DRAVI na kojem je svoje aktivnosti građanstvu prezentiralo 9 klubova i udruga čije su sportske i rekreativne aktivnosti vezane za Dravu i uz Dravu.

Treći najvažniji projekt za dobrobit našeg članstva je projekt pod nazivom SVAKI TJEDAN IZAZOV JEDAN. Nastavili smo suradnju s TK Marathon 95, ZZJZ Varaždinske županije, nama srodnim udrugama, brojnim institucijama, a nove aktivnosti uvjetovale su nove suradnje. Sve to želimo nastaviti u 2023. godini te će se planirane aktivnosti odvijati u tri smjera: EDUKACIJA – stručno usavršavanje i sudjelovanje u radionicama naših članica i članova, organiziranje škola nordijskog hodanja za sve zainteresirane građane; REKREACIJA – realizacija organiziranih treninga, sudjelovanje na festivalima i izletima s naglaskom na lokacije u Varaždinskoj županiji; te NATJECANJA – motivirati članstvo na uključivanje u natjecateljske aktivnosti Cross lige Drava u organizaciji TK Marathon 95, Novogodišnjoj utrci te utrkama HSNH-a. Udruga planira organizirati dvije utrke na nacionalnoj razini. Kako bi doprinijeli boljem raspoloženju našeg članstva planiramo prigodna druženja, naravno uz nordijsko hodanje. Naši su planovi vrlo ambiciozni, no uz naše volonterke, volontere, donatore, sponzore i simpatizere iduća godina će biti još uspješnija.

Za kraj hvala svima koji na bilo koji način sudjeluju u realizaciji naših ciljeva: Grad Varaždin, Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Savez športova Varaždinske županije, Varkom, Press glas, ZZJZ Varaždinske županije, Sveučilište Sjever, Dvor Trakošćan, Općina Bednja, Hotel Trakošćan, TK Marathon 95, AK Varaždin, PA Grandtours, HSNH i njegove članice, PU Ivanec, PU Varaždin. Našima članicama i članovima, nordijskim hodačicama i hodačima i svim ljudima dobre volje želimo čestit Božić te sretnu i uspješnu 2023.

Katica Kalajdžija, predsjednica Udruge nordijskog hodanja i pješačenja Drava