Osvrt na 1. Europsko prvenstvo- Poljska

Da smo prije 20. godina od kako je nordijskog hodanja u RH mogli reći da će nordijsko hodanje postati sport i sportska aktivnost, koja je sve popularnija u svijetu – ne bismo vjerovali. Team
Hrvatske u nordijskom hodanju, nakon samo dvije godine organiziranog natjecanja PH, ima 8. medalja s povijesnog 1. Europskog prvenstva u nordijskom hodanju koje se održalo u
Poljskoj, Jedlinsk, od 01-03.09. 2023.

Volonterski radom pojedinaca, voljom, radom, odricanjem, odlučnošću pa rekao bih i ludošću došli smo do uspjeha naših reprezentativaca.

Daria Tkalčić nam je donijela prvo europsko zlato i to u disciplini 21km, Hrvoje Gudlin prvo zlato u muškoj konkurenciji na 21km i 7. vrijeme u ukupnom poretku, Mladen Borovina bronca na 21km, 35+, Sonja Ištvanović srebro na 10km, 65+, Maja Jelovečki, srebro na 10km, 60+,  Monika Vargić srebro na 10km, 50+, Katica Jakopec na 10km, 70+, Lada Bosna Vukičević, bronca 5km, +55.

Za Veliku pohvalu su bile štafete, vrlo dobre, sa svim 4. mjestima, drvene medalje ali su naše! Tri štafete su bile miješane a jedna je bila ženska štafeta.

Štafete:

  1. Lada Bosna Vukičević, Danijel Vukičević, Monika Vargić, Goran Iličić,
  2. Juraj Mihelac, Katarina Stipan, Melita Brunović – Čondić, Hrvoje Gudlin
  3. Igor Oštrić, Sonja Ištvanović, Ivan Graberac, Maja Jelovečki
  4. Daria Tkalčić, Davorka Sokol, Danijela Nemec, Melita Matak-Horvat

Ostali članovi reprezentacije koji su sudjelovali u Poljskoj na Europskom prvenstvu a činili su naš Team, Team RH u nordijskom hodanju koji su vrlo važan kotačić u pejsažu ili mozaiku cijele slike našeg reprezentacije:

Vjekoslav Klarić, Jadranka Kuštelega, Gordana Vidaković, Zlatko Janječić, Ivana Đurđević, Stjepan, Musulin, Jadranko Ahel, Vesna Sokač

Stručni stožer su činili : direktor reprezentacije: Krešimir Ritz, selektor: Juraj Mihelac, delegat za suce pri HSNH i INWA-u i glavni sudac Alvin Alić.

Naravno, zahvaljujemo i donatorima: Specijalna oprema Lučko, d.o.o, Alltech Hrvatska d.o.o., S.T.P. PROMET d.o.o., ZIGO d.o.o., MARK-ROB d.o.o., LARUS SPORT d.o.o.

Ponosni na sve VAS!
Predsjednik HSNH:
Davorin Antonić, mag.cin.