Opatija – 12. HFSR u Nordijskom hodanju i pješačenju

HFSR u NH ove godine doživjeti će svoje 12. izdanje subotu 13.4.2024.godine.
Pokrovitelji festivala su:

  • Hrvatski olimpijski odbor
  • Hrvatski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ
  • Hrvatski savez nordijskog hodanja
  • Grad Opatija

Partneri festivala su:

  • TZ Kvarner
  • TZ grada Opatije,
  • Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ
  • Sportski savez grada Opatije
  • Gradsko društvo Crvenog križa Opatija

Festival poprima međunarodni značaj te se očekuje dolazak 1.500 sudionika iz Hrvatske , Slovenije i Srbije.

U 2024. godini manifestacija se organizira povodom proslave 180. godišnjice turizma u Opatiji. Festival će se, osim prepoznatljivog sportsko rekreativnog sadržaja u turizmu i prezentacije outdoor aktivnosti u Opatiji, proširiti aktivnostima te zabavnom i gastro ponudom koja će se održavati kroz cijeli dan.
Sportsko rekreativni program sadrži aktivnosti nordijskog hodanja, pješačenja, aerobika i prezentacija SUP-anja te jedrenja. Na Ljetnoj pozornici održat će se promocija streličarstva, kao i razne sportske igre za djecu i odrasle
Glazbeni program – ponudit će se zabava kroz cijeli dan za sve sudionike festivala i ostale posjetitelje. Voditelj programa je D.T. Šajeta uz DJ Luca Montecchi i klapu „Baladur“.
Gastro ponuda – Cilj gastro ponude je posjetiteljima prezentirati autohtona jela i pića Kvarnera. Šparoge, plava riba, ponuda vina iz našega kraja i proizvodi OPG-a su dio te autohtone ponude. Posebna atrakcija biti će „fritaja od šparoga“ koja će se pripremiti u „velikoj padeli“. Kvalitetna vina i hrana prodavat će se po promotivnim cijena.
Turistička ponuda – Sadrži vožnju brodom uz našu prekrasnu obalu, po promotivnoj cijeni od 10 eura po vožnji. Sudionici će također imati mogućnost uključivanja u posebno osmišljenu turističku šetnju Opatijom uz turističkog vodiča.

Smještaj– S našim partnerima ponudit ćemo vam smještaj u Opatiji po povoljnim cijenama. Za sve informacije o smještaju kontaktirajte direktno hotelske kuće.

Amadria park
Vedran Barjašić – vedran.barjasic@amadriapark.com

Villa Shubert
Kontakt: 099 496 7553, email: tatjana.tubovic@bestsolutions.pro

Prijava sudionika
Voditelji ekipa dužni su organizatora obavijestiti o brojčanom stanju zaključno sa srijedom 10.4.2024. na email: ksr.gorovo@gmail.com
Prijave na Info pultu-voditelj ekipe prijavljuje broj sudionika i dobije bonove za obrok

Kotizacija
Kotizacija iznosi 7 € i može se uplatiti u gotovini na info pultu ili na račun KŠR Gorovo, Štangerova 48 Opatija
Erste banka IBAN: 1224020061100130938
Poziv na broj: 1304-2024
Opis plaćanja: Kotizacija za sudjelovanje na HFSR u NH, ime grupe i broj sudionika.

Za morsku rutu brodom nadoplaćuje se 10 eura po osobi. Prijave se vrše prilikom prijave sudionika kako bi organizirali raspored vožnje. Uplate morske vožnje izvršit će voditelji ekipe na samom brodu.

Saznaj više.pdf