Nordijski hodači šetali Karlovcem

Sekcija nordijskog hodanja Matice umirovljenika Karlovac organizirala je 20.05.2017. u Sportsko rekreacijskom centru Korana četvrti po redu “Festival nordijskog hodanja i pješačenja u Karlovcu, gradu susreta”.

Okupilo se oko 250 sudionika iz raznih dijelova Hrvatske, od Belog Manastira do Pule. Nakon svečanog otvaranja kojeg su uljepšale Karlovačke mažoretkinje, hodači su krenuli u osvajanje dogovorenih staza. Najduža staza od 10 kilometara vodila je na Stari grad Dubovac, druga od 6 kilometara nasipima uz Koranu i Kupu i u povratku na kroz Arboretum.

Sudionici treće staze, staze Nikole Tesle u šancu ispod Edisona uključili su se kratkim vježbanjem i plesom u program sportske subote Proljetnih promenada u organizaciji Turističke zajednice grada Karlovca. Četvrtom stazicom preko drvenog mosta i pontonskim mostom natrag na polazište, išli su najmlađi sudionici, “Sportići” iz Dječjeg vrtića Gaza.

U pratnji su uz tete iz vrtića bili roditelji i bake ili djedovi, koji su im izradili štapove. Prije polaska, na pozornici su otpjevali svoju sportsku himnu. Nakon povratka u Sportsko rekreacijski centar Korana svi sudionici dobili su tradicionalni grah, a bilo je tu i jabuka, peciva i kolača. Druženje se nastavilo uz živu glazbu. Većina sudionika iskoristila je dolazak u Karlovac za obilazak Aquatike, a neki su posjetili i Gradski Muzej Karlovac i Stari grad Dubovac. Najavljivana kiša počela je padati, kada su se svi sudionici vratili u Sportsko rekreacijski centar Korana. Svi su otišli zadovoljni svojim kućama i najavili ponovni dolazak iduće godine.

Ova, već tradicionalna manifestacija, održala se u okviru projekta “Aktivna zlatna dob” uz sufinanciranje Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karlovačke županije.