Najava realizacije projekta ‘Dan na Dravi’

Povodom Međunarodnog dana Rijeke Drave i Europskog tjedna sporta Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava uz pomoć grada Varaždina 23.09.2023. u 14:00 sati na KUPALIŠTU DRAVA organizira radionice:

  • Škola nordijskog hodanja
  • Vježbanje s gumama i štapovima za nordijsko hodanje na otvorenom
  • Plesna radionica sa štapovima i hodanje poučnim stazama Dravske park – šume

Svaki sudionik ovog sportsko – rekreacijskog događaja može odabrati aktivnost koju želi, a potom rutu ovisno o fizičkoj spremnosti. Najkraća ruta je oko 500 metara, a kao i sve ostale završava u prostorima VI. Mjesnog Odbora, Dravska 7b (Banfica) na okrepi i druženju.

Na ovom događanju očekujemo nordijske hodačice i hodače iz Varaždinske i Međimurske županije kao i sve hodačice i hodače individualce kako bi podijelili svoja iskustva o primjeni pravilne tehnike nordijskog hodanja i korištenju specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje i njihov utjecaj na zdravstveno stanje svakog pojedinca.

Cilj nam motivirati naše sugrađane na kretanje u prirodi s naglaskom na nordijsko hodanje kao najefikasnije sportsko rekreativne aktivnosti prihvatljive za sve dobne skupine kao preventivu zdravog života.

Pozivamo sve zainteresirane građane, zaljubljenike u prirodu, sve kojima je Drava u srcu da nam se pridruže i aktivno provedu nekoliko sati na Dravi u društvu članica i članova Udruge Drava.

U slučaju lošeg vremena sve planirane sadržaje ćemo realizirati u i oko prostora VI. Mjesnog odbora.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

PROVEDIMO ZAJEDNO POZIVNICA S PROGRAMOM