Izvješće sa 6. varaždinskog festivala nordijskog hodanja i pješačenja

Kapucinski trg, Varaždin, subota,08.10.2022.

Klub nordijskog hodanja Varaždin je i ove godine organizirao festival nordijskog hodanja i pješačenja.

Na festivalu je sudjelovalo preko 300 sudionika iz Zagreba, Osijeka, Samobora, Belog Manastira, Čakovca, Bjelovara, Križevaca, Strmca, Opatije i Novog Retkovca .

Sudionici festivala su imali na ponudi jabuke i sokove, posjet Muzeju Grada Varaždina i mjerenju težine, tlaka i šečera u krvi. Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije su izmjerili tlak i šećer n oko 100 sudionika festivala.

Prisutne su pozdravili Srećko Radulović, ispred organizatora, a ispred Grada Varaždina, Dražen Cesar, Voditelj Odsjeka za sport i rekreaciju Grada Varaždina, koji je i proglasio festival otvorenim.

Sudionici festivala su hodali na tri rute i to 2,5 km, 5 km i 10 km. Zanimljivo je da se na najtežu rutu prijavilo oko 150 sudionika, što je pola od ukupnog broja.

Na rutama od 2,5 i 5 km su turističke vodičke pokazivale i govorile o poznatim kulturno povijesnim spomenicima Varaždina na zanimljiv i kvalitetan način.

Na rutama od 5 i 10 km , kao i natjecanju u NH, su sudjelovali volonteri varaždinskog Crvenog križa sa potrebnom opremom.

Ručak je održan u Hotelu Turist.

U sklopu 6.VFNHIP je održano i 5.Hrvatsko natjecanje u nordijskom hodanju na kojem je sudjelovalo tridesetak natjecatelja i natjecateljica iz Hrvatske i Slovenije.

Prvo mjesto na 5 km i 10 km-žene, je osvojila Gordana Vidaković iz zagrebačke Trčaone

Prvo mjesto na 5 i 10 km – muški je osvojio Karl Petelinšek iz kluba IPA Slovenija.

U ekipnom natjecanju (4 natjecatelja bez obzira na spol, moraju imati preko 100 godina) je pobijedila, na ruti od 5 km, ekipa Seke iz zagrebačkog kluba Bobi Fit.

Medalje i pehare je uručio Dražen Cesar .

Ekološke poklone na bazi meda, su dobili Zvonko Hendija (80 godina) iz DSR Novi Retkovaec, kao najstariji sudionik festivala i Frano Šimić (19 godina) iz Grupe za NH Fakulteta organizacije
i informatike Varaždin, kao najmlađi sudionik festivala.

Još jedan festival nordijskog hodanja i pješačenja je uspješno održan.

Srećko Radulović