Europski tjedan sporta

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava
V. Vežića 14a, 42000 Varaždin
unhip.drava@gmail.com, tel.: 0953575494
OIB:78866457139,
IBAN: HR5223600001102671960

Europski tjedan sporta

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina je na sebi specifičan način obilježila Europski tjedan sporta brojnim aktivnostima čija je poveznica nordijsko hodanje.

  • počeli smo 23.09.2023. obilježavanjem Međunarodnog dana rijeke Drave projektom „Dan na Dravi”
  • nastavili smo organiziranim i vođenim svakodnevnim treninzima i školama nordijskog hodanja
  • u polovici tjedna uslijedila je završnica natjecanja Cross lige Drava
  • sudjelovali smo na 4. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Jelsi

Projekt pod nazivom „Dan na Dravi” provodimo od samog osnutka naše udruge i tako obilježavamo Međunarodni dan rijeke Drava, nama vrlo važan dan jer daje posebno obilježje Udruzi Drava. Projekt je važan i za grad Varaždin jer se unazad nekoliko godina održava pod pokroviteljstvom gradonačelnika Nevena Bosilja. Svake godine je posebna realizacija, no ova je zbog kišnog vremena bila izuzetna. Unatoč kiši realizirali smo sve planirane radionice: škola nordijskog hodanja za sve zainteresirane građane, vježbe s gumom na otvorenom i vrlo kreativna plesna radionica koja je unijela posebno raspoloženje i rasplesala brojne sudionike. U četverosatnom programu u središtu pozornosti naših gostiju te članica i članova Udruge Drava bilo je nordijsko hodanje. Postignuti su planirani ciljevi: promocija i prakticiranje nordijskog hodanja zahvaljujući autorici i voditeljici projekta Olgici Friščić.

Naši svakodnevni organizirani vođeni treninzi nordijskog hodanja na tri lokacije na području grada Varaždina s naglaskom na obalu Dave i Dravsku park-šumu naišli su na veliku podršku naših sugrađana te smo u sklopu Europskog tjedna sporta dobili desetak novih članica i članova.

U četvrtak, 28.09.2023. održano je 15. kolo 31. Cross lige Drava, natjecanja trkača na 2 i 5,6 km te nordijskih hodača na 2 km. U Cross ligu se uključilo 15 naših članica i članova od kojih je Jovanka Horvat bila najaktivnija sudjelovanjem u 14 kola. Zatim slijede: Marijela Kruljac Lalić (13 kola), Olgica Friščić, Darinka Kolarić, Katica Jaopec, Nenad Belošević i Josip Đurđek (12 kola), Sanja Biškup i Katica Kalajdžija (10 kola), Vida Kuhar (9 kola), Ivanka Lončar (8 kola), dok preostalih pet natjecateljica nije realiziralo 50 posto dolazaka. Naravno da najuspješnije očekuju medalje i nagrade organizatora TK Marathon 95.

Kraj Europskog tjedna sporta uz redovne treninge obilježilo je sudjelovanje naše ekipe na 4. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja u Jelsi. Ovo je bila najljepša aktivnost vezana za nordijsko hodanje praćena mirisima Mediterana, najljepšim rutama hodanja uz more ili u unutrašnjost otoka Hvara. Sve to zahvaljujući organizatorima: DSR Gorovo, HSNH i TZ Jelsa.

Puni dojmova, uspomena i doživljaja ulazimo u novi tjedan u našoj aktivnoj svakodnevici.

Varaždin, 03.10.2023.