4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – TRAKOŠĆAN 2022.

Povodom Svjetskog dana kretanja Udruga nordijskog hodanja i pješačenja DRAVA i Varaždinska županija organiziraju
u subotu 14.05.2022. u Trakošćanu

4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – TRAKOŠĆAN 2022.

Program:

od 9:00 do 9:30 sati – prijave za Utrku nordijskog hodanja

u 10: 00 sati – start utrke

od 10:00 do11:00 sati – okupljanje sudionika, prijava, okrepa

od 11:00 do 11:15 sati – svečano otvorenje festivala

od 11:15 do 11:30 sati– vježbanje

od 11:30 do 14:00 sati – formiranje grupa po rutama, hodanje

od 14:00 do 16:00 sati – glazbeno zabavni program

od 16:00: 16:30 sati – aktualnosti nordijskog hodanja u završnoj riječ predsjednika HSNH i domaćina, podjela medalja najuspješnijim natjecateljima u nordijskom hodanju, podjela zahvalnica, zatvaranje festivala

Natjecanje u nordijskom hodanju na kružnoj stazi duljine 5 km u četiri kategorije. Pozivi i prijavnice na adrese klubova, društava i udruga stižu nakon 1. Utrke nordijskog hodanja koja će se u Zagrebu održati 23.4.2022.

Kategorije sudionika – sve dobne skupine (predškolska dob, školska dob, srednja dob, umirovljenici i osobe s invaliditetom i posebnim potrebama).

Discipline – nordijsko hodanje i hodanje

Rute:

Široj javnosti je poznata činjenica da je Trakošćansko jezero isušeno s ciljem obnove i revitalizacije, a brojnim posjetiteljima dostupna drugačija vizura, oku manje ugodna, ali ne i manje atraktivna. Kako bi sudionici festivala u potpunosti uživali u prirodnim ljepotama ovog dijela Zagorja trasirali smo dvije nove staze kroz šumu iza Hotela Trakošćan, naselja Meljan, Prebukovje i Vrbanići s pogledom na Bednjanski kraj i zadnji obronak Alpa – Ravnu goru, pogled od kojeg zastaje dah.

 1. CRVENA RUTA – duljine 10 km vodi do najstrmijeg uspona na Ravnu goru, vijuga šumskom stazom, a potom asfaltiranom cestom uzbrdicama i nizbrdicama preko naselja Meljan i Prebukovje do podnožja Ravne gore i istim putem natrag
 2. PLAVA RUTA – duljine 8 km po zemljanim i asfaltiranim putovima uzbrdicama i nizbrdicama kroz šumu i naselje Vrbanići, kružnom stazom do ulaza u zaštićeno područje odnosno mjesta okupljanja.
 3. ZELENA RUTA – duljine 5 km uz Trakošćansko jezero do Ribarske kućice kroz šumu (manje uzbrdice i nizbrdice, ali asfaltiranim putem) do dvorca Trakošćan
 4. TURISTIČKA RUTA – duljine 2,5 km uz jezero do Ribarske kućice u pratnji turističkog vodiča. Ovom stazom se mogu kretati i osobe s invaliditetom i osobe u kolicima.

Na svim rutama hodačice i hodači se kreću u pratnji voditeljica i voditelja nordijskog hodanja i medicinskog osoblje.

Napomena:

 • Svi sudionici preuzimaju osobnu odgovornost za moguće nezgode, a zbog medijskog praćenja molimo suglasnost za fotografiranje.
 • Za potpuni doživljaj potrebna je prikladna obuća i odjeća.
 • Za sve sudionike domaćin osigurava dodatne voditelje po rutama, medicinsku pratnju na rutama, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, glazbeno zabavni program piće dobrodošlice, okrepu.
 • Želja nam je poduzeti sve kako bi naši gosti u potpunosti uživali u blagodatima prirode, povijesti, tradiciji, gostoprimstvu, gastronomiji i turističkoj ponudi Varaždinske županije.
 • U „završnoj riječi” će predsjednik HSNH Davorin Antonić odgovarati na pitanja organizatora vezana za aktivnosti HSNH i njegovih članica u pandemijsko i post pandemijsko vrijeme.
 • Proglašenje i podjela medalja najuspješnijim natjecateljicama i natjecateljima druge utrke HSNH u nordijskom hodanju.
 • 4. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2022. će biti realiziran u posebnom ambijentu Trakošćanskog jezera koje je nakon sedam desetljeća bez vode zbog vađenja velikog sloja mulja kako bi se jezeru vratilo prvobitni sjaj i obnovila njegova flora i fauna. Ovaj festival će našim gostima ostati u sjećanju na prvu Utrku u nordijskom hodanju
 • Želite li u Trakošćanu provesti vikend Hotel Trakošćan nudi pregršt svojih usluga. Info i kontakt na stranici za rezervaciju https://www.hotel-trakoscan.hr/ ili na broj +385 42 440 800 ili na e-mail adresu info@hotel-trakoscan.hr