2. stručni skup voditelja i instruktora nordijskog hodanja

U Varaždinu je u organizaciji Hrvatskog saveza nordijskog hodanja i Kluba nordijskog hodanja 13.06.2020. održan 2. stručni skup voditelja i instruktora nordijskog hodanja.

Unatoč malom broju sudionika, realizacija skupa je u svim segmentima u pozitivnom smislu nadmašila sva naša očekivanja. Uvjerene sam da moje mišljenje dijele svi sudionici skupa.

Odlično su u teoretskom  dijelu obrađene sve aktualne teme vezane za aktivnosti INWE, HSNH, njegovih članica i prisutnih voditelja i instruktora. Već očekivano u praktičnom dijelu: metodologije pristupa nordijskom hodanju, uporaba specijalno dizajniranih štapova za nordijsko hodanje, brojne upute za primjenu, … savršeno su realizirane. Posebno želim naglasiti individualan pristup voditelja skupa, predsjednika HSNH Davorina Antonić, mag.cin., i predsjednika edukacijskog odbora Krešimira Ritza, višeg sportskog trenera svakom sudioniku s nevjerojatnom energijom, snagom, voljom i strpljenjem da se kod svakog od nas postigne maksimum – su nevjerojatni. Sva ta pozitivna energija održala nas je maksimalno aktivnima i nakon osam sati rada u zatvorenom prostoru hotela i otvorenom  pod okriljem zelenila i hladovine parka V. Jagića.

Ovakva cjelodnevna atmosfera dovela nas je do završnice skupa u kojoj je detaljno analiziran gotovo svaki pokret svakog od nas. Sve detalje  su zabilježile kamere u rukama voditelja skupa.

Nakon nedavnih mjera za sprečavanje širenja epidemije izazvane virusom COVID 19 koje je provodio Nacionalni stožer CZ, a koje su ukinule brojne aktivnosti, pa i boravak na javnim površina ovaj skup je bio pravi “melem na ranu”, izvrsna motivacija za nastavak našeg rada u našim sredinama.

Socijalna distanca toliko potrebna u današnje doba oduvijek je prisutna kod prakticiranje nordijskog hodanja koju diktira uporaba štapova jedan je od razloga da se u još većem broju bavimo ovom sportsko-rekreacijskom aktivnošću, a kroz svoj rad potičemo naše sugrađane u stvaranju kvalitetnijeg života.

Nadam se da ćemo barem dio današnjih događanja i izuzetne atmosfere prenijeti u naše udruge i klubove. Stoga hvala svim sudionicima, hvala domaćinu i veliko hvala Davorinu Antoniću i Krešimiru Ritzu na nezaboravnom danu.

Varaždin,13.06.2020.

 Za Udrugu Drava, Katica Kalajdžija