2. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2020. održat će se 17. listopada

Festival nordijskog hodanja 2020 Varaždin Trakoščan

Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drva iz Varaždina 17. listopada 2020. organizira 2. Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije – Trakošćan 2020.

Zahvaljujući financijskoj i tehničkoj pomoći Varaždinske županije, susretljivosti Dvora Trakošćan i Turističke zajednice Varaždinske županije, Općine Bednja, a pod okriljem Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, sudionicima manifestacije i ove se godine nudi kretanje i uživanje u prekrasnom prirodnom okruženju dvorca Trakošćan i Trakošćanskog jezera, naravno sve to uz poštivanje preporuka Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nakon prošlogodišnje vrlo uspješne premijere, kada je na 1. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije u Trakošćanu bilo više od 500 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, susret nordijskih hodača i poklonika zdravog života i kretanja održat će se i ove godine, iako je pandemija koronavirusa uvjetovala nove organizacijske zahtjeve i pokoje ograničenje.

Organizatori uz vježbanje i hodanje u vidu okrijepe i ručka nude jela varaždinskog kraja, a za odmor i opuštanje posjet Muzeju, Ribarskoj kućici te šetnju poučnom stazom ili uživanje u bojama jeseni s terasa obližnjeg hotela ili restorana. Sudionici mogu birati između četiri rute različite zahtjevnosti, na kojima će s njima biti voditelji i medicinska pratnja.

Program će se odvijati na otvorenom i natkrivenom prostoru, a počinje okupljanjem od 9.30 sati. Vježbanje počinje u 11 sati, a nakon formiranja grupa krenut će se po stazama duljine 10, 5, 2.5 i 1.5 km. Ručak je od 13 sati. Boravak u Trakošćanu može se iskoristiti i za posjet Muzeju dvorca Trakošćan, šetnju poučnom stazom, uživanje na terasama hotela i restorana ili natkrivenog prostora organizatora u kojem tijekom cijelog dana svaki sudionik ima svoje numerirano mjesto.

Više informacija možete dobiti upitom na unhip.drava@gmail.com.